Прокуратура Одеської області 2 січня скерувала до Київського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно одного з фігурантів «справи 2 травня», йдеться в повідомленні на сайті відомства 3 січня.

«Громадянин Д. підозрюється у підготовці до організації масових заворушень у 2014 році, підготовка до яких мала місце на території меморіального комплексу «411 батарея» в Одесі, та умисних діях і публічних закликах до зміни меж території та державного кордону України, повалення конституційного ладу. На сьогодні обвинувачений за клопотанням прокуратури Одещини перебуває під вартою», – повідомили в прокуратурі.

У відомстві додали, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі управління СБУ в Одеській області.

Хоча у відомстві не вказала імені фігуранта, місцеві ЗМІ пишуть, що йдеться про Сергія Долженкова.

У вересні 2017 року Чорноморський суд оголосив вирок 19 проросійським активістам, п’ятеро з яких перебували у СІЗО, це – Сергій Долженков, Сергій Корчинський, Владислав Романюк та громадяни Росії Євген Мефьодов і Максим Сакаулов.

Цей епізод стосується сутичок українських і проросійських активістів зі стріляниною, що сталися на Грецькій площі Одеси 2 травня 2014 року і призвели до загибелі шістьох людей.

Чорноморський суд розглядав «справу 2 травня» з червня 2017 року. Починаючи з осені 2014 року, справу слухали в трьох одеських районних судах. Проте через різні причини, зокрема, відводи, відпустки, лікарняні і процедурні особливості, в Одесі не залишилося суддів, які б могли розглядати «справу 2 травня».

Загалом 2 травня 2014 року під час сутичок у центрі Одеси загинуло 48 людей, також близько 200 були поранені.

leave a reply: