Щойно в Апеляційному суді міста Києва завершилося судове засідання по львівському 34-річному фотографу Мар’яну Гавриліву, якого звинувачують у організації масових заворушень. Суд тривав не більше 5 хвилин, бо судді заявили, що не знають де знаходиться підсудний. Під вигуки залу “Ганьба!”, “Поки ви його знайдете, людина може загинути”, “Ми ж вам надали усі довідки!” – судді покинули зал засідань.

Старший брат Мар’яна, Михайло, який приїхав зі Львова з мамою та дружиною Мар’яна, вважає, що це просто смішно:

“Не знати де знаходяться підсудні! Близько 30 людей лежать в лікарні швидкої допомоги, побиті “Беркутом”, їх охороняють, до них нікого не пускають, у них забрали мобільні телефони, і після цього суд не знає, де вони знаходяться? Якщо дійсно суд не знає, де мій брат, то хай його оголосять в розшук.”

На думку Михайла справа затягується через те, що “пахан” (президент Віктор Янукович – Gazeta.ua ) поїхав у Сочі і там буде радитись із царьком (президент РФ Володимир Путін – Gazeta.ua ) щодо долі “цих пішок”.

“Суд перенесено на 14 лютого, але я впевнений, що навіть тоді суд не відбудеться – він навмисно затягується”, – додав Михайло.

Адвокат Мар’яна Гавриліва, Олена Сказко, заявила, що чоловікові загрожує ув’язнення від 8 до 15 років, якщо буде доведена його вина.

leave a reply: