3 лютого мешканка селища Кас’янівка Володарського району Донеччини Марина Волкова народила хлопчика. 1 лютого її до пологового доставили на БТРі разом з породіллю з Ново-Олексіївки Волноваського району.

За словами матері Волкової Ганни Рози, рятувальники спрацювали дуже оперативно.

“Ми дуже дякували цим хлопчикам. Як вони бігли назустріч, допомогли Маринці йти до БТРу, потім залазити у нього. Молодці. Тільки їм подзвонили, вже через півгодини вони були в нас. Як швидка допомога”, – розповіла вона.

У Марини перед пологами піднявся тиск. Мати покликала місцевого фельдшера.

“Медсестра подзвонила у район, там сказали, чим збити тиск. І порадили їхати у пологовий. Хоча строк у Маринки тільки 6 лютого. Тоді й мали йти до лікарні. Але вона, бідна, через цю заметіль розхвилювалась. Ось і підскочив тиск. Цілу ніч напередодні не спала. І я разом з нею. Це ж перші пологи. На “швидкій” сказали, що будуть в МНС дзвонити, бо карета “швидкої” по трасі не пройде. Так замело, що деякі автівки з верхом завіяло. Зв’язались з рятувальниками, ті прислали БТР. Вони якраз їхали у Волноваський район, там ще одна жіночка попросилась у пологовий. У неї вже третя дитина мала бути, то хвилювалась, щоб не було ускладнених пологів. По дорозі на Маріуполь заїхали до нас”, – сказала вона.

До будинку, де мешкала Волкова, не можна було під’їхати навіть БТРом, тому Ганна Іванівна з медсестрою вивели породіллю на центральну вулицю Кас’янівки.

“Донька казала, що їхали по полю, бо вся траса була в переметах. Її в БТРі не трясло, доїхали нормально. А вже під Маріуполем їх чекали дві карети швидкої допомоги. Розвезли по пологовим. Так що все обійшлось. Трасу підчистили, то вже доньку з онуком провідували. Назвали його Вовкою на честь діда, в якого сьогодні теж День народження”, – зазначила Ганна Роза.

2 лютого близько 16.00 трасу Маріуполь-Донецьк нарешті розчистили. Правда, їхати можна тільки по одній смузі. Тому дорога не вважається офіційно відкритою. Спецтехніка продовжує працювати. Власники покинутих автомобілів приїхали з друзями на позашляховиках відкопувати і витягати свої машини.

leave a reply: