Колишній народний депутат Ігор Марков оголосив голодування на знак протесту проти передачі його справи в кримський суд і думає, що не вийде живим із в’язниці.

Як повідомляє прес-служба І.Маркова у п’ятницю, екс-депутат вважає, що рішення Вищого спеціалізованого суду Києва про переведення його кримінального провадження у кримський суд є незаконним.

“У відповідності зі ст. 34 Кримінально процесуального кодексу України, це рішення є абсолютно незаконним. У суду і слідства немає підстав для того, щоб тримати мене за ґратами, тому вони намагатимуться вирішити “проблему Маркова” іншим, не раз реалізованими ними способом – я не повинен вийти живим з в’язниці”, – цитує прес-служба І.Маркова. За його інформацією, відповідне рішення вже прийняте.

Екс-депутат підкреслив, що не відступить від своїх принципів “навіть перед обличчям загрози для свого життя залишається вірним своїм переконанням”. І.Марков зазначив, що оголосив голодування на знак протесту проти судового свавілля щодо мене і моїх соратників”.

Прес-служба також зазначає, що “в особовій справі ув’язненого Ігоря Маркова, який знаходиться в СІЗО, з’явилося формулювання, що він схильний до суїциду”.

Як раніше повідомлялося, 14 лютого Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс справу І.Маркова на розгляд у Крим.

22 жовтня 2013 року лідер партії “Батьківщина” І.Марков був затриманий в Одесі після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій у 2007 році. В міліції розповіли, що мова йде про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника Катерині ІІ. І.Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо у самому побитті пікетувальників.

leave a reply: