Три народні депутати постраждали в результаті застосування сили “беркутівцями” біля Києво-Святошинського суду та Святошинського райуправління міліції вчора в Києві. Про це розповів у суботу “свободівець” Юрій Сиротюк.

“Постраждали три депутати – Едуард Леонов, Юрій Бублик і Павло Кириленко (всі три – з фракції “Свобода”- ред.), які були в Києво-Святошинському суді”, – розповів Юрій Сиротюк в суботу.

“Мінімум 10 активістів були в такому стані, що вони не могли самостійно звідти виїхати, з відкритими переломами рук, ніг, черепно-мозковими травмами”, – пояснив він.

“Свободівець” нагадав, що вчора проходив пікет “судилища над так званими васильківськими терористами, людьми, які нібито хотіли підірвати неіснуючий пам’ятник, якого і в природі давно немає”.

За словами депутата, вирок – 6 років в’язниці – обурив людей, які знаходилися там, і розпочалося пікетування суду ззовні. При появі “Беркута” мітингувальникам не було куди подітися. За його словами, одному з активістів “беркутівці” кинули на ноги частину кованої решітки, яка штирями проткнула обидві ноги.

За даними депутата, вчора до суду викликали шість “швидких”, куди не змогли поміститися всі постраждалі, а до Святошинського райуправління міліції приїхали 4 “швидких”. Серед постраждалих – люди з відкритими переломами рук і ніг, з сильними забоями, були такі, що втратили свідомість. Частина з них була доставлена ​​до Київської клінічної обласної лікарні, зазначив “свободівець”.

“Головний лікар дав вказівку після надання першої медичної допомоги… негайно цих людей видворити з території лікарні”, – сказав він, додавши, що це стосувалося, зокрема, того молодого чоловіка з пробитими ногами.

“Очевидно, надійшла вказівка ​​в медзаклади не госпіталізувати людей (які надійшли після інцидентів – ред.), щоб потім правоохоронці не несли відповідальність”, – вважає Сиротюк.

leave a reply: