Киянин Максим Хілініченко вважає змій найкращими домашніми тваринами. За його словами, маленького удава можна купити за 400 гривень, дорослий коштуватиме 2-10 тисяч гривень. Про це Максим Хілініченко розповів кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв’ю.

“Ціна на змію залежить від її розміру. Маленького удава можна купити і за 400 гривень. Дорослий коштуватиме від 2 до 10 тисяч гривень. Ціни так відрізняються, бо змії повільно ростуть. Статевозрілими вони стають аж у три роки”, – сказав він.

“Що яскравіший і чіткіший малюнок на шкірі, то вища ціна”, – додав Максим.

Хлопець радить на подарунок купувати королівських змій або маїсових полозів.

“Ці змії неотруйні і потребують мінімального догляду. Вони живуть у тераріумах, їдять раз на тиждень. Але треба слідкувати, щоб змія вчасно скинула шкіру і ніякої хвороби не підхопила”, – сказав він.

“Пітонів купувати не варто. Ці змії виростають до 5 метрів завдовжки. У квартирі їх тримати неможливо”, – додав Максим.

Хлопець тримає 70 змій. У нього вони розмножуються в домашніх умовах.

“Найбільше яєць кладуть тигрові пітони — від 10 до 100. Після кладки яйця забираємо в інкубатор. Змійки вилуплюються за два місяці. Вони довгі, тоненькі. Одразу після народження линяють”, – поділився Максим.

“Перший рік свого життя змії постійно кусаються, бо до людини ще не звикли. Але в такому віці зубки у них ще маленькі. Він укусів лишаються ледь помітні подряпини”, – додав він.

leave a reply: