Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовився скасовувати рішення Верховної Ради щодо голосування про внесення змін до Податкового кодексу України про облік та реєстрації платників податків, тобто за так звану “поправку Кличка”.

Про це йдеться у повідомленні на на сайті видання “Закон і бізнес”.

“У своєму рішенні від 10 січня 2014 ВАСУ відмовив Кличку Віталію Володимировичу у позові до Верховної Ради України, президента України про визнання дій та бездіяльності протиправними”, – вказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки вимоги опозиції не виконають, вона в Раді не працюватиме

Нагадаємо, 24 жовтня 2013 Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до Податкового кодексу України про облік та реєстрації платників податків. Згідно зі змінами, у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона вважається такою, що не проживає в Україні.

У фракції УДАР вважають, що це є провокацією проти її лідера Віталія Кличка і може стати перешкодою для нього при балотуванні на президентських виборах в 2015 році. Того ж дня, 24 жовтня, на вечірньому засіданні Кличко заявив про намір балотуватися на виборах президента.

Про те, що президент України підписав вказаний закон , стало відомо 8 листопада.

leave a reply: