Голова Комітету у закордонних справах Європарламенту Ельмар Брок заявив, що висунення вимог командою президента Віктора Януковича для звільнення затриманих активістів Євромайдану є неприпустимим та суперечить демократичним принципам.

Про це він заявив у Європарламенті  під час прес-конференції за результатами візиту Спеціальної делегації Європарламенту до України, яку він очолював.

“В законі про амністію є умови, що люди будуть звільнені з-під арешту тільки після того, як мітингувальники залишать адмінбудівлі. Таким чином, можна сказати, що уряд України тримає заручників”, – сказав Брок, коментуючи закон про амністію, ухвалений пропрезидентською більшістю у парламенті.

Він закликав імплементувати закон про амністію без жодних умов.

Європарламентар також заявив, що в Україні не поважаються фундаментальні демократичні принципи та громадянські свободи.

“Ситуація з правами людини в Україні є неприпустимою. Людей кидають у в’язниці, їх б’ють, піддають тортурам, багато активістів зникли”, – додав він, цитує політика прес-служба “Батьківщини”.

У зв’язку з цим Брок заявив, що ті, хто винен у насильстві, не повинні отримувати візи, а щодо їх банківських рахунків потрібно провести розслідування.

Він ще раз повідомив, що вже цього тижня Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки  Кетрін Ештон  продовжить переговори в Україні задля мирного розв’язання політичної кризи, а при потребі делегація Європарламенту може ще раз прибути до Києва.

leave a reply: