Народний депутат від Батьківщини, комендант Майдану Андрій Парубій заявляє, що ні він особисто, ні Самооборона Майдану участі в політичних переговорах з владою про звільнення адмінбудівель і вулиць не приймають.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

“Сьогодні у ЗМІ була поширена інформація про нібито готовність звільнення адмінбудівель і барикад на Грушевського в обмін на звільнення заручників. Також в медіа поширена інформація про те, що певні групи протестуючих ведуть переговори з МВС та СБУ від імені Майдану на цю тему. У цьому контексті некоректно висвітлюється і моя позиція як коменданта Майдану і керівника Самооборони Майдану, а деякі повідомлення, які сьогодні подавалися від мого імені – є спеціально запущеними інформаційними провокаціями”, – заявив Парубій.

У зв’язку з цим Парубій наголосив: “Ніяких переговорів з представниками МВС і СБУ уповноважені мною особи не ведуть. Мені повідомили окремі групи протестуючих, що вони передали силовим органам списки заарештованих майданівців для порядку їх звільнення”.

“Моя позиція була і залишається незмінною: торгівля заручниками в обмін на будівлі неприйнятна, не моральна і виходить за рамки здорового глузду. Політв’язні Майдану повинні бути негайно звільнені в односторонньому порядку. Я вимагав і вимагаю від силовиків звільнити наших активістів. Вважаю, що переговори з владою можуть вестися тільки в розрізі повернення до Конституції 2004 року, яке тягне за собою нові вибори президента. Однак, ані я, ані Самооборона Майдану участі в політичних переговорах з владою не приймаємо. Майдан свої вимоги визначив. Вимоги Майдану залишаються незмінними”, – резюмував політик.

leave a reply: