Якщо влада не виконає вимоги Майдану, можуть початись більш активні дії, які важко буде контролювати. Про це в ефірі Громадського ТБ заявив нардеп Андрій Парубій.

“Кожен день затягування збільшує напругу на Майдані. Якщо вони думають, що відставкою Кабінету міністрів чи скасуванням законів (16 січня – ред.) вони зняли напругу, то це неправда. І вони зовсім не усвідомлюють і не розуміють, яка напруга є на Майдані”, – розповів комендант Майдану про настрої, які панують на барикадах.

За його словами, зараз ситуація повернулась до нульового циклу – до 21 числа (січня – ред.), до вечора. Жодна вимога, яка ставилась владі до того числа, не була виконаною.

“Якщо вони не будуть виконані, я вам говорю відверто, як людина, яка живе на Майдані цілодобово, яка спілкується з людьми щоденно, я не можу гарантувати, що не відбудеться якихось більш активних дій, які важко буде контролювати. І ми тому закликаємо людей з Партії регіонів, з більшості Януковича і його оточення, що ті вимоги, які є, мають бути виконані і якомога швидше. І затягування саме по собі є провокацією проти Майдану”, – сказав Парубій.

Нагадаємо, до головних вимог Майдану відносяться звільнення з ув’язнення усіх активістів, що були затримані від початку протестних акцій, повернення до Конституції зразка 2004 року та дострокові вибори глави держави.

leave a reply: