У неділю в Донецьку відбулася акція “Піаніно для України”, яка з ініціативи громадського сектора Євромайдану прокотилася країною.

За задумом місцевих організаторів, цей культурологічний захід має “вдарити” по нетерпимості опонентів, яка, на жаль, супроводжує мирні акції донецького Євромайдану.

Активісти доставили жовто-синій музичний інструмент на бульвар Пушкіна на візку. Поставили під пальму Мерцалова. Цю металеву скульптуру вважають символом Донецька, вона розташована поруч з облдержадміністрацією.

Трохи довше години, змінюючи один одного, на “революційному” фортепіано грали охочі. Концерт просто неба переріс у конкурс. Учасники виконували гімн України, класичну та народну музику, а також власні твори. Нагородою стали солодкі призи фірми “Рошен”, куплені активістами. Акцію довелося припинити через дощ.

Серед найбільш видатних піаністів був 16-річний школяр Павло Шнуренко. Юнак прийшов на захід разом з мамою і сестрою. Після того, як у грудні Паша взяв участь у просвітницькій ході євромайданівців, його оголосили екстремістом. Свої персональні дані підліток виявив на сторінці “Антимайдан” “ВКонтакте”, де представлені “вороги Донбасу”.

Напередодні надходили телефонні попередження про те, що музичну акцію не дозволять провести. “Доброзичливці” повідомили, що активістам не дадуть “навіть вийти з під’їзду”.

Днем раніше на донецькій панахиді за загиблими майданівцями прихильники ПР побили дві людини. Позаяк, послухати “революційне піаніно” прийшли близько 60 донеччан. Захід минув без пригод.

leave a reply: